Vanliga frågor – faddrarna informerar

Ibland kan det kännas svårt med olika saker och man kan känna sig lite utanför i en ny klubb. Det är därför vi har några faddrar i klubben som kan guida i organisationen.

Klubbens alla aktiviteter visas oftast som evenemang i vår Facebookgrupp och vi försöker hålla hemsidans kalender så uppdaterad som möjligt. Vi vet att vår Facebookgrupp kan kännas lite gubbig och det kan ibland hagla med sarkasmer mellan de medlemmar som känner varandra väl. Vi hoppas ni kan ha lite överseende med det.

Som medlem har man många olika förmåner som ni kanske redan vet. Mer info hittar ni här: http://www.hsdkdelfinen.se/medlemsformaner/

Om ni undrar hur man blir medlem eller om ni har några vänner som vill vara med i vårt gäng hittar ni info om detta här http://www.hsdkdelfinen.se/medlem/

Svaren på några av de vanligaste frågorna hittar ni nedan.

Båtdyk kommer oftast i någon av två varianter, naturdyk eller vrakdyk. Bokar sig på en utfärd gör man direkt till dykledaren vars telefonnummer finns i evenemanget på Facebook samt på hemsidan. Man får kolla i kalendern vem som är dykledare och sedan leta upp numret på kontaktsidan.

Parkamrat: Man behöver inte ha egen parkamrat utan vi sätter ihop passande dykare som dykpar så alla kan fokusera på kul och säker dykning inom sin egna förmåga och erfarenhet.

Vi samlas normalt i Mölle hamn (vintertid på Råå eller Norra hamnen) kring 09:30 och bär ombord utrustningen. Sedan avgår båten 10:00 från hamnen. På båten brukar vi ha kravet stängd dräkt eller flytväst för säkerhetens skull.

På naturdyken har man nästan alltid möjlighet till två dyk. Väljer man två dyk har man ett stort luftpaket som man utnyttjar på båda dyken eller så har man ytterligare en flaska med.
Man kan nöja sig med ett dyk om man vill och hänga i båten och prata och umgås med andra istället för det andra dyket. Vi har en liten portapotti som toalett på båten som man kan använda avskilt.

Mellan dyken äter man medhavd matsäck med dryck. Några mackor eller kanske en pastasallad är vanligt. Båten är normalt i hamn vid 16:00 men det kan ta ända till 17:00 om något oförutsett inträffat. Efter dykningen betalar vi enklast med swish till klubben swishnummer. 200 kr för ett naturdyk.

Landdyk görs vid lite olika tillfällen och visas i Facebookgruppen som evenemang. Det kostar inget att deltaga.

Afterworkdyk görs lite sporadiskt när väder och humör passar. Även detta visas i Facebookgruppen som evenemang. Det kostar inget att deltaga.

Fridykning har vi på fredagar under skolterminerna och då har vi tillgång till fyra banor, samt halva lilla poolen i Simhallsbadet på söder. Här genomför vi fridykningsträning för barn och ungdom samt en växande skara vuxna. Man samlas i entrén och 17:30 går vi in och byter om. 18:00-19:30 är vår tid i bassängen. De som vill får även vara med och öva lite i bassängen utan extra kostnad med vår ”bubbelutrustning” men vi måste visa respekt för vår fridykningsträning. http://www.hsdkdelfinen.se/fridykning/

Lyftfyllning har vi i klubben regi på torsdagar kl 18:00 under april till november. När det är högtryck även på tisdagar. Vilka dagar och vem som är fyllare visas i kalendern på hemsidan. December till mars är det enligt överenskommelse med luftfyllare. Men vill man ha luft andra dagar brukar man bara lägga ut en fråga i Facebookgruppen så brukar de fungera. En fyllning kostar 30 kr / flaska eller 350 kr för fri fyllning under hela året. Vi kan även fylla andra gaser och blandningar såsom nitrox och trimix. SMSa eller PM fyllaren att du tänker komma. Fyllarens nummer hittar du under fliken kontakt på hemsidan.

Du kan alltid kontakta en fadder och få hjälp med vad du undrar över.

Fadder Lone Nilsson flitig ödmjuk dykare som gärna hjälper till, 0704-035629
https://www.facebook.com/lone.nilsson.5

Fadder Johan Grundström, en glad filur som dyker mer än vettigt, 0703-218741
https://www.facebook.com/profile.php?id=100078462427886

Fadder Johan Persson en riktig tryggis som inte har långt till skratt, 0702-467188
https://www.facebook.com/johan.n.persson

Fadder Jonny Magnusson ytterligare en dyknörd med kamera helt enkelt, 0725-266979
https://www.facebook.com/jonny.magnusson.73

Fadder Kamilla Rejgard tillbringar nog mer tid under vattenytan än över, 0702-334317
https://www.facebook.com/kamilla.rejgard

Fadder Nicklas Österbom som varit med längre än dom flesta, har nära till ett skratt och gärna underhåller, 0763-908023
https://www.facebook.com/nicklas.osterbom

Fadder Otto Persson representerar ungdomligheten och har en avslappnad attityd till livet och dykning, 0725-424212
https://www.facebook.com/otto.persson.1

Fadder Loke Österbom representerar också ungdomligheten, huserar på ubåtar och dyker om vartannat, 0735-131635
https://www.facebook.com/loke.osterbom