Sommarträning på Pixlapiren

På onsdagar under hela sommaren tränar vi utomhus på vår fridykararena ”Pixlapiren”! Det är ett ställe där vi kan träna fridykning i riktiga förhållanden mitt i centrala Helsingborg och som många i klubben uppskattar. En utmärkt plats att träffas på oavsett om man är fridykare, apparatdykare eller landkrabba.

Vi har skapat en “nära” plats där vi bedriver utbildning i verkliga förhållanden och med naturen närvarande. Det är också en samlingsplats för ungdomarna och ytterligare en orsak för dem att stanna i klubben och fortsätta utvecklas.

 


Vi har hittat en plats i Helsingborg som heter Pixlapiren. Stort tack till Elin Johansson och
Ola Paulsson på Helsingborgs stad för att ni gjort detta möjligt för oss! https://helsingborg.se/uppleva-och-gora/fritidsgardar-och-motesplatser/pixlapiren/

Här har vi utökat vårt träningsschema. Alla unga fridykare som nått steg ett i vår utbildning kan nu även dyka utomhus minst en gång per vecka. (Den yngsta gruppen gör ett testdyk varje termin för att känna på att dyka ute) Detta förändrar utbildningen totalt och gör den oerhört mycket mer kvalitativ och intressant för ungdomarna. Förutom själva dykningen kommer vi här kunna bedriva
livräddningsutbildning i verklig miljö. Ytterligare en mycket central del i  klubben och inom sporten. Vi har även tagit på oss ett stort ansvar att hålla oceanhamnens hamnbassäng ren från plast och annat skräp. Vi tar helt enkelt med oss löpningens “plogging” ner under ytan. Ett speciellt kärl för bärgat skräp finnas på plats. Är du gäst hos oss och dyker får du gärna hjälpa oss med arbetet att hålla havet rent.


 

Genom satsningen kommer även följande effekter:

Den mentala träningen för ungdomarna att få dyka i nordiska vatten är stor och inget man kan lära sig inomhus. Detta bidrar till en större självkänsla och respekt för sig själv och vad den egna kroppen och hjärnan kan klara av.

Vi hoppas också på att öka intresse för dykning. Vi skapar en bas för att kunna ta klubbens dykande ungdomar till nästa steg i utbildningen. Tidigare kunde detta bara göras sporadiskt och med en mycket begränsad grupp av följande anledningar: