Sommarträning

Under sommarhalvåret försöker vi ordna så många utflykter vi kan. Det är uppskattat och fritt fram för alla medlemmar att ordna en utfärd till hav, sjö eller stenbrott.
Schemat för sommaren 2024 finns i bifogad länk men är inte klart än och kan komma att ändras:

Länk till sommarens utflykter: Sommarens träningsplanering

Stenbrott

Några gånger varje sommar åker vi till Högsma stenbrott för att få riktigt djupt under bojen. Här kan vi finna djup upp till 70m i lungt och skyddat läge.

 

 

 

 

 

icon-car.png
Högsma stenbrott

laddar karta - vänligen vänta...

Högsma stenbrott 56.317463, 14.223158

Kullaberg

Här har vi vår båt och här finns många vackra dykplatser med djup upp till ca 28m.
Många plaster vi dyker på runt Kullaberg är finns med i Global Dive Guide. https://www.globaldiveguide.com/

Ekasjö

En nära plats där vi ofta har våra kurser för nybörjare. Klart och fint vatten med djup upp till ca 20m.

icon-car.png
Ekasjö

laddar karta - vänligen vänta...

Ekasjö 56.521973, 13.130662 Fin dykplats med klart vatten och djup upp till ca 20m. Bra parkeringsmöjligheter och kort anmarsch.

Pixlapiren

Några gånger under sommaren tränar vi på vår fridykararena ”Pixlapiren”! Det är ett ställe där vi kan träna fridykning i riktiga förhållanden mitt i centrala Helsingborg och som många i klubben uppskattar. En utmärkt plats att träffas på oavsett om man är fridykare, apparatdykare eller landkrabba.

Vi har skapat en “nära” plats där vi bedriver utbildning i verkliga förhållanden och med naturen närvarande. Det är också en samlingsplats för ungdomarna och ytterligare en orsak för dem att stanna i klubben och fortsätta utvecklas.

 

 

Förutom själva dykningen kommer vi här kunna bedriva
livräddningsutbildning i verklig miljö. Ytterligare en mycket central del i  klubben och inom sporten. Vi har även tagit på oss ett stort ansvar att hålla oceanhamnens hamnbassäng ren från plast och annat skräp. Vi tar helt enkelt med oss löpningens “plogging” ner under ytan. Ett speciellt kärl för bärgat skräp finnas på plats. Är du gäst hos oss och dyker får du gärna hjälpa oss med arbetet att hålla havet rent.

 

Genom satsningen kommer även följande effekter:

Den mentala träningen för ungdomarna att få dyka i nordiska vatten är stor och inget man kan lära sig inomhus. Detta bidrar till en större självkänsla och respekt för sig själv och vad den egna kroppen och hjärnan kan klara av.

Vi hoppas också på att öka intresse för dykning. Vi skapar en bas för att kunna ta klubbens dykande ungdomar till nästa steg i utbildningen. Tidigare kunde detta bara göras sporadiskt och med en mycket begränsad grupp av följande anledningar: