Fredagsträning

På Fredagar har vi vår återkommande gemensamma träning på Simhallsbadet i Helsingborg. Vi tränar i fyra olika grupper från 10 år och uppåt.

Juniorgrupperna är ungdomar mellan 10-17 år. Här delas barnen upp i tre olika grupper beroende på erfarenhet.

Småfiskarna: Som ny och ung börjar man i denna grupp. Man lär sig hitta tryggheten i vattnet och känna till sin utrustning. Vi leker fram kunskapen. Ålder 10-12år

Sälarna: I denna grupp växlar vi upp utmaningarna men fortsätter att leker fram kunskapen. Passar för nya i lite högre ålder samt dem som flyttas upp från Småfiskarna. Vi testar era kunskaper och här finns utrymme för att ta cert, Steg 1 och 2. Ålder 12-15år.


Hajarna
: I den här gruppen blir utmaningarna emellanåt svåra att klara och man får öva länge. Tanken är att man här ska bli förberedd för utomhusdyk på egen hand med sina dykkamrater. Andhållning/Apnea gör sig extra påmind här.

De vuxna tränar i en fjärde grupp som kallas Barracudorna.
Sista gruppen är den för vuxna. Här finns plats för alla och i dagsläget är kunskapsnivån på deltagarna ganska spridd. Alla tränar gemensamt men efter sin egen förmåga. Vi hjälper och pushar varandra att nå nya framgångar.

Länk till instruktörsschema i simhallen

Är du intresserad av att träna tillsammans med oss? Fyll i formuläret på den här sidan Länk till formulär

Träningens hörnstenar är:

  • Fridykning
  • Skapa gemenskap
  • Aktivt arbete för en ökad säkerhet i vatten

DSCF0025

Träningen sker vintertid på Simhallsbadet i Helsingborg. Bassängtiden är fredagar mellan 18:00 och 19:30. Terminerna startar och slutar ungefär samtidigt som terminerna i skolan.
Under sommaren dyker vi mycket utomhus. Vid dessa tillfällen och då läger anordnas behöver ungdomarna givetvis utrustning. Klubben har 22 st våtdräkter som kan nyttjas vid klubbaktiviteter. Vi har våtdräkter som passar från 10 år och uppåt.

Klubben har många duktiga fridykarinstruktörer. Dessa vidareutbildas ständigt för att öka kompetensen. Vi har även rätt att själv examinera fridykarinstruktörer steg 1 & 2.

För att få börja på fridykning ska du ha tagit Simborgarmärket. Det innebär att man kan simma 200m varav 50m ryggsim. Rekommenderad ålder för att börja träna hos oss är 10 år.