Tryckkammaren

När:
2018-04-22 kl. 11:00 – 15:00 Europe/Stockholm Tidszon
2018-04-22T11:00:00+02:00
2018-04-22T15:00:00+02:00
Var:
Rondvägen 5, SE-416 50 Göteborg, Sverige
Pris:
400
Kontakt:
Fredrik Pålsson
0733462148

Delfinen drar till tryckkammaren i Göteborg.

Det finns som mest 11 platser i tryckkammaren. Det innebär att först till kvarn gäller vid detta evenemang. Anmälan till Fredrik Pålsson här i evenemanget, på Messenger eller på epost till [email protected]en.se. Anmälan ska innehålla namn, personnummer, telefonnummer och cert-nivå.

Besöket kostar 400 kr och det ska betalas kontakt på plats. Kvitto kan lämnas men först i efterhand.

När alla 11 platserna är bokade försöker vi samplanera transport upp och ner till Göteborg. Vi ska vara framme i god tid innan kl 11.

Hela besöket brukar ta ca 2,5 tim. Före tryckningen kontrolleras ditt certifikat och dess giltighet. För att få delta inne i kammaren MÅSTE du ha med dig certifikatet och vara 18 år fyllda. Provtryckningen är ett dyk precis som ett vanligt dyk, alltså ska du vara frisk och planera som inför ett vanligt dyk! Du får inte dyka 1 dygn före eller ett dygn efter provtryckningen, ej heller planera någon intensivare dyk-period i nära anslutning till provtryckningen. Du kan inte flyga på 1 dygn efter provtryckningen! Du ska vara van dykare så att tryckutjämning fungerar enkelt för dig. I övriga fall är du välkommen att lyssna på vår föreläsning och vara på utsidan under tryckningen.

Alla deltagare kommer få byta om till sjukhuskläder.

Passa på att undersöka tryckets effekter. Pröva att vissla och klappa händer. Känn din egen djupberusning och se de andras! Se tryckets effekt på neoprene-materialet! Studera effekterna av Boyles lag (volymexpansionen). Lyssna på varandras röster!

Efter tryckningen stannar alla kvar i en timme för att se att ni mår bra. Personalen föreläser då om dyksäkerhet och dykerimedicin. Vill ni själva ta upp frågor så passa på. Vill ni ha omfattande föreläsningar ber vi att ni hör av er för att ge oss tid till förberedelser.

Östra Sjukhusets tryckkammare ingår i ständig beredskap för akuta behandlingar. Dessa prioriteras givetvis och kan alltså innebära att utbildning och liknande får flyttas på. I dessa sällsynta fall gör vi vårt bästa för att finna en ny passande tid för er.

Medlemmar i SSDF-klubbar är olycksfallsförsäkrade även under kammardykningar. Personalen har ansvarsförsäkring. I övrigt finns inga försäkringar för icke sjukvårdande kammaraktiviteter utan kammardykning sker i princip på egen risk som vilken dykaktivitet som helst. Vill ni ta med egen utrustning (datorer, djupmätare) så går det bra men det är på eget ansvar. Viss utrustning måste ligga i vatten vilket vi kan ordna i så fall.

Kommentarer inaktiverade.