Uppstartsmöte Havsresan 2019

När:
2019-02-10 kl. 13:00 – 16:00 Europe/Stockholm Tidszon
2019-02-10T13:00:00+01:00
2019-02-10T16:00:00+01:00

Havsresan har för avsikt att hållas i Helsingborg detta år med en fältvecka v 22. På uppstartsmötet lägger vi upp planen för hur denna fältvecka skall genomföras. Anmälan för att deltaga på mötet görs på ett mejl till [email protected] Separat inbjudan för att deltaga på den aktuella fältvecka kommer senare där alla är välkomna.
Under fältveckan samlas dykare från hela Sverige. Förutom dykarna deltar dykbåtar, dykledare, säkerhetspersonal, forskare och specialister av olika slag (t.ex. marinbiologer, marinarkeologer, specialister på spökgarn, kusterosion, mätteknik osv). Dessutom har dykarna och fartygen med sig mätutrustning i form av sidtittande sonarer, kameror och annat.

Syftet med fältveckan är att visa och lyfta fram undervattensmiljöer och objekt som är viktiga för Helsingborg stad genom att mäta, fotografera, filma, ta prover, sonarbilder, leta invasiva arter eller livsmiljöer. Helt enkelt visa på den marina världens värden i kommunen. Alla resultat, filmer, bilder blir tillgängliga för alla deltagare i Havsresan. Det är viktigt att notera att allt arbete är friviligt, utförs under en begränsad tid och under strikta säkerhetsvillkor. Även om dykarna gör allt de kan, går därför inte att garantera att ett visst material kan samlas in. Exempelvis kan väder eller andra förhållanden göra det omöjligt att dyka på en viss plats under veckan. Hittills har detta inte varit något större problem, men det måste ändå påpekas.

Tidigare havsresor hittar ni här. http://www.havsresan.se/

Kommentarer inaktiverade.